381 65 3433 857 info@pregovarac.rs


KOMUNIKACIJA I PREGOVARANJE

Dopalo vam se ili ne, vi ste pregovarač. Pregovaranje je životna činjenica. Potežete pitanje povišice sa svojim šefom. Pokušavate da se dogovorite s nepoznatom osobom oko cene svoje kuće. Dva advokata pokušavaju da se nagode u vezi s tužbom zbog izazivanja automobilske nesreće. Grupa naftnih kompanija planira zajedničko istraživanje rezervi nafte ispod okeanskog dna. Gradski zvaničnici sreću se sa sindikalnim vođama da bi izbegli štrajk. Državni sekretar SAD seda za sto sa svojim ruskim kolegom da bi pokušao da postigne sporazum o smanjenju nuklearnog naoružanja. To su sve pregovori.

Svakog dana, svako o nečemu pregovara. Poput Molijerovog mesje Žurdena, koji se oduševio činjenicom da je celog života govorio prozu, ljudi pregovaraju i onda kad ne misle da to čine. Pregovarate s bračnim drugom gde ćete da izađete na večeru, i s detetom oko odlaska na spavanje. Pregovori su osnovno sredstvo pomoću kojeg dobijate od drugih nešto što želite. To je dvosmerna komunikacija, osmišljena za postizanje sporazuma onda kad vi i druga strana imate neke zajedničke i neke suprotstavljene interese.

Pasus iz knjige „Kako da postignete dogovor“ Rodžera Fišera i Vilijema Jurija

Uzevši u obzir rečeno u prethodnom tekstu svakom od nas je potreban određeni nivo edukacije o veštinama komunikacije i pregovaranja. Centar Pregovarač organizuje elektronske kurseve na kojima se prolazi teorija iz više oblasti, a onda i prektične kurseve na kojima se ta teorija konkretizuje.

Dostupni elektronski kursevi su:

1. Osnove komunikacije,

2. Krizna komunikacija, i

3. Osnove pregovaranja

Praktični kurs “Pregovaranje u kriznim i konfliktnim situacijama“ je kruna ove edukacije na kome polaznici mogu i praktično da vežbaju ono što su radili na elektronskim kursevima.

Za više informacija možete nam pisati na: info@pregovarac.rs

English translate