381 65 3433 857 info@pregovarac.rs

Praktična obuka-demonstracija: „Forenzička obrada lica mesta“

Praktična obuka-demonstracija: „Forenzička obrada lica mesta“

English translate

Dragi prijatelji,

 

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je u toku postupak prijavljivanja za pohađanje praktične obuke – demonstracije pod nazivom „Forenzička obrada lica mesta“.

Reč je o edukaciji koja je orijentisana na sticanje znanja i veština o kriminalističko-tehničkoj obradi lica mesta i tragova, odnosno materijalnih dokaza pronađenih na mestu izvršenja krivičnog dela. Shodno tome, težiste obuke je na sledećim nastavnim jedinicama:

1. Istorija operativne forenzike;
2. Organizacija i savremena praksa operativne forenzike u Srbiji;
3. Obezbeđenje lica mesta;
4. Tehnička načela izrade uviđajne dokumentacije;
5. Metodi fiksiranja zatečenog stanja (sa praktičnim primerima);
6. Izrada uviđajne dokumentacije.

Obuka je namenjena svim polaznicima istoimenog elektronskog kursa, kao i svim licima koja poseduju osnovno znanje iz oblasti kriminalističke tehnike (forenzike).

Realizacija obuke je prepuštena dugogodišnjem pripadniku beogradske policije sa radnim iskustvom u struci u trajanju od 30 godina, inspektoru i šefu grupe za uviđaje teških krivičnih dela klasičnog kriminaliteta i saobraćajnih nezgoda (nekoliko hiljada uviđaja), koordinatoru za operativnu forenziku u Odeljenju za operativnu kriminalističku tehniku pri Upravi kriminalističke policije, gospodinu Miletu Vukašinoviću. Centar za krizni menadžment i pregovaranje je  33. institucija u kojoj će održati edukaciju.

Obuka će se održati 23. decembra od 11h do 17h u prostorijama Centra za krizni menadžment i pregovaranje (ul. Mite Ružića 8, opština Zvezdara). Po okončanju iste, svim polaznicima ćemo uručiti zvaničan sertifikat Udruženja sa taksativno navedenim celinama iz kojih je usvojeno znanje (fiksiranje zatečenog stanja na licu mesta, izazivanje tragova papilarnih linija i fiksiranje istih, fotografisanje lica mesta i druge). Broj mesta je ograničen na 10 polaznika u cilju što produktivnijeg praktičnog rada. Cena obuke, u koju je uključen edukativni materijal i ketering, iznosi 2600 RSD.

Molimo sva zainteresovana lica da nam dostave lične podatke (ime, prezime, kontakt telefon i zanimanje) putem naše zvanične adrese elektronske pošte: info@pregovarac.rs .

 

Srdačan pozdrav!