381 65 3433 857 info@pregovarac.rs

Oružjem protiv otmičara – nova knjiga

Oružjem protiv otmičara – nova knjiga

U prodaji je nova knjiga u izdanju  Centra za krizni menadžment i pregovaranje pod nazivom “Oružjem protiv otmičara – deset najuspešnijih operacija oslobadjanja talaca“ autora mr Željka Mojsilovića i Dragana Džamića. 

Posmatrajuči svih deset slučajeva talačkih kriza koje su razmatrane u ovom delu može se zaključiti da su sve situacije politički motivisane, odnosno, svi opisani slučajevi se mogu smatrati terorističkim aktima uzimanja talaca. Teroristički akti i krivična dela čija je glavna karakteristika pokušaj ostvarivanja određenih ciljeva otmicom ljudi uz pretnju ugražavanja njihovog života i zdravlja, spadaju u red onih koji u najvećoj meri dovode do uznemirenja javnosti i potencijalno do dublje društvene krize.

U više slučajeva koji su navedeni, izvršioci su bili bombaši samoubice, koji su u svakom trenutku bili spremni da umru za svoj cilj. I pored toga, policijske i vojne snage koje su angažovane su uspele da spasu najveći broj talaca.

Knjiga se može kupiti u knjižari Odbrana, preko internet sajta www.knjigaknjiga.com , e-mail: info@pregovarac.rs ili telefon +38163341407