381 65 3433 857 info@pregovarac.rs

Letnji kamp – “Kako (pre)živeti u prirodi“

Letnji kamp – “Kako (pre)živeti u prirodi“

Centar za krizni menadžment i pregovaranje u saradnji sa Off the Grid and Survival Camp, Golija, organizuje letnji kamp u prirodi u periodu od 12. do 16. avgusta 2019. godine. Ovaj kamp je vodič za opstanak i funkcionisanje u slučajevima kada je čovek prinuđen da provede određeni period u prirodi, u nepoznatom okruženju, kao i kada želi da živi van sistema, u skladu sa prirodom. Osnovni elementi programa su: kretanje u prirodi, prevazilaženje prepreka, izgradnja skloništa, paljenje vatre, pronalazak hrane i vode, lekovitog bilja, orijentacija u prostoru, prva pomoć u prirodi, signalizacija, kao i život van sistema (bez struje, televizora, telefona, kućnih aparata i sl.). Pored ostalog, predviđen je i izlazak na golijska jezera (Tičar i Okrugica), posmatranje izlaska ili zalaska sunca sa najvišeg vrha Golije, Jankovog kamena (1833m) i dr. slične zanimljive aktivnosti (na Goliji se mogu sresti mnoge divlje životinje među kojima i medved).
Realizacija kampa:
• Boravak u prirodi pet dana (ponedeljak 12. avgust – petak 16. avgust 2019. godine).
• Na kampu mogu učestvovati timovi (2-3 člana) i pojedinci sa svojom ili opremom organizatora (šator). Mogu se prijaviti samo punoletne osobe sa bar minimalnim iskustvom boravka u prirodi (iskustvo u kampovanju, planinarenju i sl).
• Obavezna oprema: čvrste cipele, duge nogavice, nož, boca za vodu, porcija za jelo, lampa i vreća za spavanje. Maksimum opreme je koliko može da stane u jedan ranac.
• Prevoz samostalan ili, u dogovoru sa drugim učesnicima, zajednički, do naselja Bele vode, Golija, Ivanjica, tu se kola ostavljaju i nastavlja se pešice.
• Broj učesnika je ograničen pa će se vršiti selekcija kandidata.
• Na kampu nije dozvoljeno konzumiranje alkohola, cigareta, psihoaktivnih supstanci, a ograničena je upotreba mobilnih telefona.
• Cena kampa je 7200 dinara po osobi (u jednom šatoru su dve ili tri osobe). Ko želi biti sam treba da ponese svoj šator. U cenu je uključena organizacija kampa, angažovanje instruktora, korišćenje dela opreme i jedan zajednički obrok dnevno, a nije uključen prevoz.
• Za više informacija pišite u inbox ili na mail zeljko.mojsilovic@gmail.com. Rok za prijavljivanje 20. jul, a posle tog roka će se obavljati razgovori i vršiti selekcija kandidata.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *