381 65 3433 857 info@pregovarac.rs

Elektronski kurs: „Talačko pregovaranje“

Elektronski kurs: „Talačko pregovaranje“

English translate

Dragi prijatelji,

 

Pregovaranje je postalo nezaobilazan način rešavanja kriznih i konfliktnih situacija mirnim putem. Spremnost vlasti da prihvati pregovore je posebno važna u talačkim situacijama, kada životi nedužnih ljudi vise o koncu.

Uzimajući u obzir dosadašnju praksu i statističke podatke koji pokazuju da prilikom oslobađanja talaca upotrebom sile strada više talaca nego kada se sa otmičarima pregovara, Centar za krizni menadžment i pregovaranje otvara mogućnost pohađanja novog elektronskog kursa iz oblasti policijskog pregovaranja u talačkim situacijama.

Pohađanjem kursa pod nazivom “Talačko pregovaranje”, polaznici stiču znanje o: pojmu, strategijama i veštinama pregovaranja sa akcentom na policijsko pregovaranje; svim tipovima talačkih situacija (terorističke, kriminalne, zatvorske…); celokupnom postupku, pravilima i taktici talačkog pregovaranja. Kroz upoznavanje sa osnovnim i dopunskim materijalom, video snimcima, dokumentarnim filmovima o neuspešnim operacijama oslobađanja talaca (Beslan i Manila), ishodište kursa se ogleda u usvajanju osnovnih pravila ponašanja u talačkim situacijama i niza preporuka koje su u funkciji smanjivanja grešaka nadležnih organa na minimum.

Kurs se pohađa metodom elektronskog učenja, MOODLE, i traje ukupno tri nedelje.  Nakon kreiranja korisničkih naloga i šifri, svim polaznicima se omogućava pristup materijalu, koji se u toku nedelje izučava. Na kraju prve i druge nedelje kursa, polaznici imaju obavezu da urade Kontrolni test 1 i Kontrolni test 2. U trećoj i poslednjoj nedelji kursa, polaznici rade Završni test, koji je ujedno i završni ispit.

Početak kursa je predviđen za 18. jun 2018. godine. Po uspešnom okončanju istog, svim polaznicima će biti uručen zvaničan sertifikat Centra za krizni menadžment i pregovaranje. Takođe, svi polaznici stiču pravo na pohađanje praktične radionice iz oblasti kriznog pregovaranja. Za praktičan deo edukacije, zaduženi su višegodišnji pripadnici Pregovaračkog tima MUP-a Republike Srbije.

Cena elektronskog kursa iznosi 2000 RSD.

Molimo sve interesente da nam dostave lične podatke (ime, prezime i kontakt telefon) putem naše zvanične adrese elektronske pošte: info@pregovarac.rs .

 

Svako dobro!