381 65 3433 857 info@pregovarac.rs

Elektronski kurs: „Prevencija nasilja nad ženama“

Elektronski kurs: „Prevencija nasilja nad ženama“

English translate

Dragi prijatelji,

 

Obaveštavamo vas da je u toku postupak prijavljivanja za pohađanje novog elektronskog kursa pod nazivom „Prevencija nasilja nad ženama“ u organizaciji Sektora za edukaciju Centra za krizni menadžment i pregovaranje.

Uzimajući u obzir ozbiljnost ovog krivičnog dela i fatalne ishode do kojih njegovo izvršenje dovodi, težište pomenutog elektronskog kursa je na povećanju svesti građana Republike Srbije o ovom problemu posredstvom upoznavanja sa osnovnim faktorima koji utiču na nasilje (individualnih i društvenih). Naročito ističemo da će se u poslednjoj nedelji kursa obrađivati metode kojima se može preventivno delovati kada se uoče početni faktori nasilja.

Ishodište kursa se ogleda u sticanju novog i podizanju postojećeg znanja iz ove oblasti na viši nivo posredstvom izučavanja vrsta i faktora nasilja, pravne arene i prevencije nasilja nad ženama.

Kurs se pohađanja metodom elektronskog učenja, MOODLE, što podrazumeva formiranje lozinke i otvaranje korisničkog naloga na osnovu kojeg se sa polaznicima razmenjuju nastavni materijali i testovi. Polaznici mogu slobodno izučavati materijale u toku nedelje, pri čemu su u obavezi da u toku svake nastavne nedelje urade Kontrolni test. Za sve koje žele da nauče više o ovoj temi, biće dostupan dodatni materijal.

Svi polaznici elektronskog kursa „Prevencija nasilja nad ženama“ stiču pravo na:

1.  pohađanje praktične edukacije iz samoodbrane – Krav Maga* (uključuje odbranu priručnim sredstvima  kao što su olovka, torba, kišobran, kanap, sitan novac i druga, odbranu od nenaoružanog i naoružanog napadača – hladnim ili vatrenim oružjem) po ceni od 1500 RSD;
*Ovoj edukaciji će, pored instruktora, prisustvovati i naš psiholog u cilju mentalnog jačanja i ohrabrivanja polaznika

2. zvanične sertifikate Centra za krizni menadžment i pregovaranje i Međunarodnog udruženja telohranitelja (za polaznike koji polože elektronske testove  sa zadovoljavajućom ocenom, odnosno uspešno završe obuku u borenju).

Kurs počinje 18. juna 2018. godine i traje ukupno tri nedelje. Cena kursa iznosi 2000 RSD.

Molimo sve interesente da nam dostave lične podatke (ime, prezime i kontakt telefon) putem naše zvanične adrese elektronske pošte: info@pregovarac.rs .

 

Srdačan pozdrav!