381 65 3433 857 info@pregovarac.rs

Drama na Čukarici – bombaš se predao pregovaračima

Drama na Čukarici – bombaš se predao pregovaračima

Posle tročasovnog pregovaranja, Blažimir Trifunović (50) iz Guče, bivši sudski izvršitelj, naoružan bombom i pištoljem, koji je trojicu inspektora Policijske stanice Čukarica u njihovoj kancelariji držao kao taoce zbog, kako je naveo, nezadovoljstva radom MUP-a, predao se, i time je drama u policijskoj stanici završena bez žrtava.
Trifunović je oko 13 sati ušao u stanicu na Čukarici, prošao pored šaltera i ušao u deo u kome su prostorije inspektora.
Ušao je u kancelariju broj 15 u kojoj su u tom trenutku bila trojica inspektora. Trifunović je besnim tonom rekao da je “nezadovoljan radom policije koja nije rasvetlila napad na njega i pljačku”, ali da ne želi da razgovara više o tome.

O drami u kancelariji 15 u PS Čukarica odmah je obavešteno rukovodstvo MUP-a, pa su na lice mesta upućeni pregovarački tim, pripadnici Protivterorističke jedinice, Interventne jedinice PU za grad Beograd, kao i brojni policajci iz Uprave policije i Kriminalističke policije. Takođe su na lice mesta došli i čelni ljudi MUP-a i gradske policije.

– Stupili smo u kontakt sa njegovim najbližima, među kojima i ćerkom, da bismo saznali kakav je njegov problem. Takođe smo kontaktirali i s njegovim advokatom. Prva saznanja o njemu su ukazivala na to da nije čovek koji je sklon nasilju, nema dosije – kaže sagovornik “Blica” iz MUP Srbije.
Ubrzo je u stanicu došao i Trifunovićev advokat, pa su članovi pregovaračkog tima, kroz zatvorena vrata, započeli razgovor sa njim. Trifunović je tada ponovio svoj problem i nezadovoljstvo zbog nerasvetljenog razbojništva nad njim, i dobio obećanje da će policija učiniti sve da to rasvetli.
Tada je trojicu inspektora pustio da izađu iz kancelarije. Nakon toga u kancelariju u kojoj je on ostao naoružan ušli su njegov advokat i jedan član pregovaračkog tima, pa je Trifunović ubrzo izašao sa njima i predao oružje. Izveden je iz zgrade i u pratnji advokata odvezen u službene prostorije. Tek u razgovoru sa policijom trebalo bi da razjasni šta ga je nateralo na taj očajnički korak.
– Trifunović je bio sudski izvršitelj i dobio je otkaz prilikom reforme sudstva. Kasnije je radio nešto kod prijatelja u Bačkom Jarku od koga je pozajmio 6.000 evra da bi navodno vratio dugove. Međutim, prošle godine u noći između 6. i 7. februara je opljačkan u svojoj kući u Guči, kada su mu četvorica razbojnika sa stola ukrala 5.600 evra, a njega pretukla. Prijavio je to razbojništvo, ali pljačkaši još nisu uhapšeni, mada je meni ceo slučaj bio pomalo čudan – priča za “Blic” jedan Trifunovićev poznanik.
Trifunović je, prema nezvaničnim informacijama, imao i porodičnu tragediju, stradalo mu je dete iz prvog braka. Dva puta se ženio, a navodno je u Beogradu živeo od jesenas i to sa izvesnom Majom. Na teritoriji prestonice prijavljen je tek od novembra.
Tatjana Kljun, koordinator pregovaračkog tima, rekla je za “Blic” da je Trifunović bio naoružan pištoljem i bombom i da je jednog trenutka iz nepoznatog razloga opalio metak.
– Najpre je ćutao, a onda je rekao da je nezadovoljan radom policije i kako se vodio njegov slučaj. Posle pregovora odložio je oružje i u pratnji advokata odveden je u službene prostorije stanice – rekla je Tatjana Kljun.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *