381 65 3433 857 info@pregovarac.rs

Decu držao kao taoce

Decu držao kao taoce

Posle više od tri sata pregovora pripadnici policije RS u Kozarskoj Dubici u utorak su uspeli da ubede Mladena Ninića (33) da se preda i pusti svoje dvoje dece, ćerku od devet i sina od dve godine, koje je kao taoce držao u porodičnoj kući u naselju Labudovo jezero. Čitava situacija je bila veoma dramatična, jer se spekulisalo da Ninić drži decu vezanu u kući i da je spreman da se raznese eksplozivom. Ipak, posle pregovora, potvrdilo se da ništa od ovoga nije bilo tačno. Nakon što je policija privela Ninića bez upotrebe sile, on je prebačen na dalje ispitivanje u policijsku stanicu u Kozarskoj Dubici.
Čitavoj talačkoj krizi od nekoliko sati prethodila je svađa Mladena Ninića i njegove supruge, kad su se vratili sa proslave Nikoljdana kod njenih roditelja. Tada je, kako kažu u policiji, Mladen navodno istukao Svjetlanu, posle čega je ona pobegla iz kuće. Kad se ujutro Mladen probudio i video da Svjetlane i dalje nema, počeo je da je zove i preti da će zavezati i pobiti decu ako se ona ne vrati kući.
Pored policije koja je u utorak nekoliko sati pregovarala sa Ninićem, ključnu ulogu u njegovoj predaji odigrao je njegov otac Mićo, koji je takođe bio u kući gde je Mladen držao svoje dvoje dece, ali u prizemlju, dok se Mladen sa decom nalazio na spratu. Deda Mićo je i pozvao policiju kad je čuo sina da galami na spratu i drži decu navodno zarobljenu.
Dok je trajala talačka kriza u naselju Labudovo jezero odnekud su se stvorili i pripadnici Eufora, i to Čileanci. Oni su i počeli da se raspituju o čemu se radi i da li je istina da je kuća puna eksploziva. Sve vreme dok je policija bila ispred kuće i nagovarala Mladena da se preda i pusti decu, tu je bio i deda koji je nagovarao sina na predaju. Deda je bio taj koji je pustio policajce da uđu u kuću i pregovaraju sa njegovim sinom. Nakon nekoliko sati pregovora Mladen je dobrovoljno sišao niz stepenice pred kuću. U ruci je je nosio lovačku pušku. Tu su ga dočekali policajci i otac.

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *